Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 
 Kalendar nastave
 2019./2020.
 
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2019/2020)
Merlin stara inačica (2018/2019)
 
    TTF Facebook
   TTF YouTube
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
 
RSS feed Srca
RSS feed Sveučilišnog računskog centra

Kako ocjenjivati pomoću rubrika?

Centar za e-učenje pripremio je novi online tečaj „Kako ocjenjivati pomoću rubrika?“.U Srcu održan Copernicus Hackathon

U Srcu je 23. i 24. listopada 2019. godine održan Copernicus Hackathon, natjecanje u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za Hrvatsku i Sloveniju.Završila 12. akcija "Srce za brucoše"

Predavanjem na Arhitektonskom fakultetu završila je 12. akcija "Srce za brucoše". Tom akcijom studente prve godine studija upoznajemo s uslugama Srca koje će moći koristiti kao studenti.Grafički dizajn uz pomoć besplatnih alata

Ako biste se željeli okušati u grafičkom dizajnu, sve što vam je potrebno za uspješan početak možete naučiti na novom tečaju pod nazivom „Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP)”.Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.unizg.hr
 


           

 
Česta pitanja
 
 

S obzirom da bih voljela pisati diplomski rad u Španjolskoj zanima me da li je isto moguće odraditi na engleskom jeziku te kako dobiti pismo odobrenja (Approval form for final thesis)? Da li sama tražim mentora ili uz pomoć nekog od profesora?

Obzirom da postoji nepodudarnost u ECTS bodovanju završnih i diplomskih radova na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu u odnosu na inozemne Institucije ne odobrava se mobilnost u svrhu izrade završnih i diplomskih radova.

 

Što znači stavka u službenom dokumentu za Erasmus+sms gdje se navodi da Matični fakultet ili akademija studenta registrira na samo jedan od odabranih izbora. Znači li to da mi u on-line prijavi moramo po prioritetima navesti Sveučilišta na koja želimo ići na razmjenu, točnije pregledava i odobrava li se samo jedna prijava?

U prijavi za Erasmus+ predlažete 3 Sveučilišta, prema prioritetu. Na temelju ostvarenih bodova prema kriterijima TTF-a se sastavlja rang lista i određuje  mobilnost pristupnika (ovisno o cjelokupnoj priloženoj dokumentaciji i željenoj destinaciji). Fakultetsko povjerenstvo daje prijedlog Sveučilištu u Zagrebu na osnovu bodova i prioriteta za mobilnost. Na većinu institucija mogu ići max. 2 studenta, pa ako ste 3. pristupnik za istu instituciju, gleda se sljedeći Vaš izbor. Dodatno, ukoliko se dogodi da Vas inozemna institucija na koju ste nominirani ODBIJE, bez obzira na prijedlog povjerenstva još uvijek postoji mogućnost mobilnosti na sljedeću instituciju s Vaše prioritetne liste.

 

Da li je potrebna neka posebna prijava za stipendiju ili  se natječajem Erasmus+ dobiva stipendija?

Erasmus+ program za razmjenu studenata osigurava financijsku potporu. Iznos financijske potpore naveden je u Natječaju, str. 3

http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/Suradnja/Medunarodna_razmjena/Studenata/Erasmus_SMS/2017_2018/Natjecaj_SMS_final_17_18_objava.pdf

 

Postoji li mogućnost promjene zemlje u koju idemo nakon natječaja ako nam se u međuvremenu pojavi neka "bolja" zemlja?

Nakon završetka ne postoji mogućnost promjene zemlje. Jedina iznimka je u slučaju odbijanja strane institucije, te Vas sustav automatski preusmjerava na sljedeći odabir (naravno, ako tamo već nisu prošle nominacije).

 

Koja Sveučilišta su namijenjena za  studente smjera Modni dizajn.

Sveučilišta koja imaju studij Modnog dizajna su: Accademia di Belle Arti di Lecce, Italija;  Strzeminski Academy of Fine Arts, Lodz Poljska; Högskolan i Borås, Švedska; ENSAIT, Roubaix, Francuska; Visoka šola za dizajn v Ljubljani, Fakultetu za dizajn, Ljubljana, Slovenija; Universidad Complutense de Madrid, Španjolska; dodatno dizajn obuće: Technical University of Iasi, Rumunjska te za IDTO: Tallinna Tehnikakõrgkool, Estonija i Ege Üniversitesi, Turska.

 

Da li je potrebno izraditi portfolio za Švedsku i Sloveniju?

Porfolio moraju izraditi studenti dizajna (TMD; TTI-IDTO/IDT), bez obzira u koju zemlju idu. Valja napomenuti da Högskolan i Borås, Švedska i Strzeminski Academy of Fine Arts, Lodz, imaju vrlo veliku konkurenciju, te se prima samo 5 inozemnih studenata na osnovu portfolia, te Vam savjetujemo da kao jedan od izbora bude i Visoka šola za dizajn v Ljubljani, Slovenija ili ENSAIT, Roubaix, Francuska jer su veće šanse za mobilnost ako Vas neka od gore navedenih institucija odbije.  

 

Za dodatne bodove možemo predati portfolio. Gdje ga predajemo? Predajemo li ga u originalu? Da li se on zadržava ili se vraća studentu?

Portfolio se obavezno predaje s ostalim dokumentima u originalu i elektronički do 5 MB na CD-u. Sva natječajna dokumentacija (vidi Natječaj, str. 5)  se urudžbira na ime ECTS koordinatorice izv. prof. dr. sc. Snježane Firšt Rogale  (Urudžbeni zapisnik, soba do Referade). Original portfolia se vraća studentu po završetku Natječaja, a elektronička verzija ostaje u Arhivi Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

 

Kako se predaje portfolio? 

Format i sadržaj portfolia nisu zadani, pa ih studenti samostalno određuju vodeći računa o tome da ga na željenu instituciju trebaju poslati u elektroničkom obliku veličine do 5 MB, a na instituciju koja to zahtijeva i u papirnatom obliku. Informacije o tome potražite na stranicama fakulteta na koji se prijavljujete za mobilnost. Pregledavanje stranica željenog fakulteta također vam može pomoći u određivanju sadržaja vašeg portfolia kako bi u njemu što kvalitetnije prezentirali one segmente svog kreativnog rada i na način koji je najsličniji planovima i programima, odnosno kolegijima na fakultetu i studiju za koji se prijavljujete. Pri tome vodite računa da je važna kvaliteta, a ne kvantiteta radova. Odaberite samo najbolje radove i kvalitetno ih prezentirajte. Obratite pažnju na sve – od naslovne stranice (odabir fonta i boje) do grupiranja radova i redoslijeda njihovog predstavljanja. Preporuča se da uz radove iz likovnih mapa u portfolio stavite i realizirane radove koji su fotografirani na profesionalnoj razini. Također je poželjno imati i razradu prezentiranih radova u formi projektnog crteža ako se radi o radovima iz područja modnog dizajna. Radove prezentirajte kao male kolekcije vezane temom koju istražujete i koju morate kvalitetno prezentirati u kratkom popratnom tekstu napisanom na engleskom jeziku. Kad provjeravate kvalitetu svog portfolia pokušajte ga gledati iz perspektive povjerenstva za odabir studenata za mobilnost institucije na koju se prijavljujete – oni moraju pregledati na desetke prijava, a mogu odabrati samo nekoliko studenata i to prvenstveno na temelju portfolia. Iz tog razloga obavezno u prijavi odaberite tri institucije kako bi povećali svoje šanse za ostvarenje mobilnosti.

 

Gdje se provjerava na kojem se inozemnom fakultetu izvode predmeti na engleski jezik ili na jeziku te zemlje?

Studenti sami provjeravaju na kojem se jeziku održava nastava za strane studente. Može se pogledati na stranicama željene institucije.

 

Da li ocjena iz kolegija stranog jezika (Engleski jezik) ovisi o razini za koju će student dobiti potvrdu i tko je izdaje?

Ako je položen strani jezik na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, pristupnik može dobiti  potvrdu o znanju jezika B2 razine u Studentskoj referadi.

 

Kolegica i ja bi se htjele prijaviti na razmjenu u Španjolsku. Iako nemamo položen španjolski jezik voljne bismo ga naučiti i polagat ispite na njemu. Zanima nas da li je potrebno ispunjavati on-line ispit koji je ponuđen na stranici Sveučilišta u Zagrebu? 

Možete aplicirati s potvrdom engleskog jezika, pa ne treba ispunjavati on-line za španjolski. Ako želite slušati na španjolskom jeziku nastavu i polagati ispite, dobro promislite, jer ako ne uspijete položiti ispite na španjolskom jeziku, mobilnost Vam se ne priznaje i morate izvršiti povrat novaca.

 

Postoji li određeni način kako se piše europass životopis?

Najnoviji predložak za pisanje europass životopisa nalazi se na linku: https://europass.cedefop.europa.eu/hr

 

Da li student sam popunjava on-line prijavu ili uz pomoć koordinatora s Tekstilno-tehnološkog fakulteta ?

Studenti sami ispunjavaju prijavni obrazac.

 

Da li studenti moraju sami riješiti pitanje smještaja?

Da, studenti sami nalaze smještaj.

 

Studenti mogu dobiti bodove sudjelovanjem na raznim natječajima. Da li se boduju samo natječaji na kojima je student pobijedio tijekom studija ili u bodovanje može ući natječaji na kojim su osvojili nagradu tijekom srednjoškolskog natječaja, a vežu se za struku (npr. Dani odjeće koji je na bazi države)?

Boduju se natječaji tijekom fakultetskog obrazovanja.

 

Što ulazi u izvan nastavne aktivnosti, likovni ili kreativni rad? 

Likovni/kreativni rad je portfolio, a izvannastavne aktivnosti su npr: izložbe, revije, volonterski rad vezan uz struku i sl.

 

Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

Textile Science Research Centre
 
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 

IP-2018-01-6363 Development and thermal properties of intelligent clothing
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info